X
تبلیغات
آريا گلم - انواع ته چین
 
ایران ما همیشه پاینده باد
 
ته چین قالبی  ته چین-قالبی

مواد لازم :

برنج : ۱ کیلو گرم

مرغ : ۱ عدد درسته

پیاز : ۱عدد متوسط

زعفران ساییده شده: ۲ قاشق مرباخوری

روغن آب کرده: ۱۵۰ گرم

زرشک ۱۰۰ گرم

شکر ۱ قاشق سوپ خوری

کره : مقداری

نمک وفلفل به مقدار لازم

ماست چکیده : ۱ کیلو گرم

زرده تخم مرغ:۳ تا ۵ عدد

طرز تهیه :

-برنج را بشویید  و همراه ب کمی  نمک خیس کنید

- مرغ را با یک عدد پیاز نمک و ۳ فنجان آب بگذارید تا خوب بپزدو بعد از پختن یک فنجان آب مرغ  ته قابلمه بماد. سپس استخوان های مرغ را جدا کنید و گوشت آنرا به تکه های گوچک خرد کنید.

- زعفران را در کمی آب جوش حل کنید وسپس نصف زعفران حل شده در آب جوش را همراه با کمی نمک ،  و سه عدد زرده تخم مرغ داخل ماست می ریزیم و بهم می زنیم.

-برنج را بپزید و آبکش کنید ، البته برنج نباید زیاد نرم باشد زیرا ته چین خمیر می شود. سپس برنج را در مایع ماست و تخم مرغ و زعفرانی که در بالا ذکر شد می ریزید و هم می زنید تا برنج با مواد آغشته شود.

-زرشک را همراه با کمی کره تفت می دهیم و در آخر شکر را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

- در ته یک قابلمه  نصفی از روغن لازم می ریزیم و نصف برنج مخلوط در مایه در ظرف می ریزیم و با کفکیر خوب صاف می کنیم. سپس گوشت مرغ روی برنج می چینیم و نیمی از زرشک را نیز روی آنها می ریزیم و سپس بقیه برنج باقیمانده را روی گوشت مرغ بریزید تا روی گوشت را بپوشانیم . با قاشق، برنج را کمی فشار میدهیم که بهم بچسبد. آب مرغ را با بقیه زعفران و کره آب کرده و کمی ماست مخلوط می کنیم . این مایه را روی سطح برنج می ریزیم. در ظرف را می بندیم و ظرف را روی شعله اجاق قرار می دهیم. مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت صبر می کنیم تا ته چین دم بکشد . در ضمن هر چه قدر حرارت ملایم و مدت طبخ طولانی تر باشد، ته دیگ پلو کلفت تر می شود

پس از دم کشیدن ته چین ، قابلمه را در یک دیس گرد بر گردانید و روی آن را با کمی زرشک تزیین نمایید

 

ته چین مرغ

مواد لازم (برای ۴ تا ۶ نفر):
برنج: یك كیلو،
روغن مایع: ۱۵۰ گرم،
ماست چكیده: یك كیلو،
زعفران ساییده: دو قاشق مرباخوری،
مرغ كامل: یك عدد،
زرده تخم مرغ: ۲ تا ۴ عدد،
زرشك: ۱۰۰ گرم،
شكر: ۲ قاشق سوپ خوری،
نمك و فلفل: در حد استاندارد.
شیوه پخت:
مرغ را با یك عدد پیاز، نمك و ۳ فنجان آب می پزیم به طوری كه پس از پختن یك فنجان آب مرغ داشته باشیم. سپس استخوان های مرغ را جدا می كنیم.
زعفران را در كمی آب جوش حل می كنیم. ماست را به هم می زنیم. نصف زعفران حل شده در آب جوش را با كمی نمك، فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ داخل ماست می ریزیم و به هم می زنیم.
سپس گوشت مرغ را در ماست می خوابانیم. برنج را پخته و قبل از نرم شدن مغز برنج، آن را آبكش می كنیم. در ته یك قابلمه تفلون دو تا سه عدد زرده تخم مرغ، نصفی از روغن لازم و یكی دو ملاقه از ماستی را كه گوشت را در آن خوابانده بودیم، می ریزیم و دو تا سه كفگیر برنج در این مایه می ریزیم و به آرامی آن را هم می زنیم. مایه را در ته ظرف با پشت قاشق صاف می كنیم.
مقداری گوشت مرغ روی برنج می چینیم و مقداری برنج روی آن می ریزیم و بقیه گوشت را روی برنج چیده و با بقیه برنج روی گوشت را می پوشانیم. با قاشق، برنج را كمی فشار می دهیم كه به هم بچسبد. آب مرغ را با بقیه زعفران و روغن آب كرده و ماست مخلوط می كنیم. این مایه را روی سطح برنج می دهیم.
در ظرف را می بندیم و ظرف را روی شعله اجاق قرار می دهیم. مدت یك ساعت و نیم تا دو ساعت صبر می كنیم تا ته چین دم بكشد. در ضمن هر چه قدر حرارت ملایم و مدت طبخ طولانی تر باشد، ته دیگ پلو كلفت تر می شود. زرشك را شسته و با یك قاشق روغن، كمی آن را تفت می دهیم. سپس شكر و یك چهارم فنجان آب به آن اضافه می كنیم تا زرشك حالت مربایی به خود بگیرد.
پس از دم كشیدن ته چین، قابلمه را در یك دیس گرد برمی گردانیم و روی آن را با زرشك تزیین می كنیم. در صورت تمایل می توانیم نصف زرشك را لابه لای گوشت و برنج قرار دهیم. برای مهمانی های بزرگ می توانید ته چین را در چند قابلمه نسوز در اندازه های مختلف تهیه كنید

ته چین گوشت وبادنجان    

مواد لازم برای 8 نفر:

- برنج 3 پیمانه
- بادمجان یك كیلوگرم
- گوشت چرخ‌كرده 250 گرم
- پیاز یك عدد (خلالی خرد شود)
- زرده تخم‌مرغ 3 عدد
- ماست 4 قاشق سوپ‌خوری
- زعفران ساییده شده یك قاشق چای‌خوری
- نمك و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه یك قاشق چای‌خوری
- روغن مایع مخصوص سرخ‌كردن به مقدار كافی
- كره 50 گرم

طرز تهیه:

ابتدا بادمجان‌ها را بشویید و پوست بكنید. سپس به صورت حلقه‌ای ببرید و كمی نمك روی آن بپاشید.
در تابه‌ای مقداری روغن مخصوص سرخ‌كردن بریزید و بادمجان‌ها را در آن سرخ كنید. پس از سرخ‌شدن هر دو طرف بادمجان‌ها، آنها را به ظرف دیگری منتقل كنید.
پیاز خردشده را نیز داخل تابه دیگری سرخ كنید تا طلایی رنگ شود. بعد زردچوبه را به آن اضافه كنید و همراه پیاز كمی تفت دهید.
پس از آن، گوشت چرخ‌كرده را همراه كمی نمك و فلفل به پیازداغ بیفزایید. این مخلوط را روی شعله متوسط اجاق‌گاز قرار دهید و آن‌قدر هم بزنید تا گوشت، تفت داده شده و همزمان بپزد.
نكته: برای آنكه گوشت زودتر بپزد، در ظرف را بگذارید.
از طرف دیگر، قابلمه متوسطی را تا نیمه از آب پر كنید و پس از اضافه‌كردن كمی نمك به آن، روی حرارت اجاق‌گاز بگذارید تا به جوش آید.
سپس برنجی را كه 3-2 ساعت پیش خیس كرده بودید، داخل آب درحال جوش بریزید و چند دقیقه حرارت زیاد بدهید تا همراه با آب بجوشد.پس از گذشت مدت زمان لازم، آن را آبكش كنید. برنج آبكش‌شده را كنار بگذارید.
حالا زرده‌های تخم‌مرغ، زعفران و ماست را در كاسه بزرگی بریزید و خوب هم بزنید؛ سپس برنج آبكش‌شده را به این مواد اضافه كرده و خوب با آن مخلوط كنید.داخل یك تابه گرد نسوز كمی روغن بریزید و نیمی از برنج را در آن بریزید.
حالا بادمجان‌های حلقه‌شده را روی برنج بچینید و آنها را با لایه‌ای از گوشت چرخ‌كرده سرخ‌شده بپوشانید.
در پایان باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و با قاشق سطح آن را صاف كنید.پیش از دم‌كردن برنج، با انتهای دسته قاشق چند سوراخ داخل آن ایجاد كنید و سپس كره آب شده را روی سطح برنج بریزید، در ظرف را گذاشته و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید.
پس از گذشت حدود 15 دقیقه دم‌كنی را روی تابه قرار دهید و بگذارید تا ته‌چین به‌طور كامل دم بكشد

ته چين مرغ       

مواد لازم :
برنج : يك كيلو گرم
مرغ متوسط يك عدد
ماست : 750 گرم (معادل يك ليوان)
روغن : 350 گرم
زرده تخم ‌مرغ : چهار عدد
زعفران ساييده : دو قاشق چايخوري
نمك و ادويه به مقدار مورد نياز
طرز تهيه :
گوشت مرغ را با مقداري آب و نمك و ادويه بپزيد. هنگامي كه مرغ پخت و حدود يك استكان آب آن باقي ماند, آب مرغ را جدا كنيد و پش از درآوردن استخوانهاي آن, مرغ را به قطعات كوچكتر تقسيم كنيد. زعفران را در مقدار كمي آب گرم حل كنيد و آن را با دو زرده تخم مرغ, تمام ماست و مقدار كمي نمك و فلفل مخلوط كنيد و مرغ پخته شده را حداقل به مدت سه تا چهار ساعت در مخلوط ماست داخل يخچال بگذاريد.
برنجي را كه از قبل خيس كرده‌ايد بجوشانيد و آبكش كنيد.
دو عدد زرده تخم مرغ, 150 گرم روغن (ذوب شده) و نصف مخلوط ماستي را كه مرغ را در آن خوابانده بوديد با دو تا سه كفگير برنج مخلوط كنيد و در ته ديگ يا قابلمه بريزيد و با ته قاشق آن را صاف كنيد. مقداري مرغ به صورت يك لايه نازك روي ته ديگ بچينيد و روي آن نيمي از پلو را بريزيد. بقيه مرغ را روي برنج بچينيد و بقيه برنج را نيز روي مرغ بريزيد و سطح مرغ را با برنج بپوشانيد.
آب مرغ را با يك قاشق چايخوري زعفران مخلوط كنيد و روي برنج بريزيد. سطح برنج را با كفگير كمي فشار دهيد تا برنج كمي فشرده شود.
باقيمانده مخلوط ماست را روي برنج بريزيد و سه تا چهار قاشق غذا خوري روغن را ذوب كنيد و روي برنج بريزيد و آن را دم كنيد. بعد از يك و نيم ساعت ته چين آماده است. پس از دم كشيدن, به سرعت قابلمه را در ديس وارونه كنيد تا ته چين به شكل قالبي خارج شود. اگر ته چين به شكل قالبي در نيامد, مي‌توانيد ابتدا آن را با چاقو به چهار قسمت تقسيم كنيد و سپس در ديس بگذاريد.
 
ته چين دو رنگ ماهي   ته چين دو رنگ ماهي

مواد لازم :  برنج سفيد و خوب: 750 گرم
ماهي قزل آلا: 2 عدد
نمک: 1/5 قاشق سوپ خوري
فلفل قرمز: يک دوم قاشق چاي خوري
زردچوبه: 1 قاشق چاي خوري
روغن يا کره: 250 گرم
زعفران دم کرده: 1 قاشق چاي خوري
ماست چکيده: 1 کيلوگرم
تخم مرغ: 3 تا 4 عدد
سبزي پلو: 250 گرم
زرشک سرخ شده: 3 تا 4 قاشق سوپ خوري 

طرز تهیه :  برنج را پاک کرده و بشوئيد و با حدود 5 پيمانه آب به مدت يک ساعت خيس کنيد. حال ماهي ها را خوب تميز کرده و نمک و فلفل و زردچوبه بزنيد تا مزه دار شده و در روغن سرخ کنيد تا طلايي شوند. سپس ماهي ها را در صافي بگذاريد تا روغن اضافي آن برود. حالا برنج را بپزيد تا آب آن کشيده شود. يک پيمانه از ماست را براي تزيين کنار بگذاريد و بقيه را با زرده ي تخم مرغ، زعفران دم کرده و يک دوم پيمانه روغن و يک قاشق چاي خوري نمک و فلفل قرمز مخلوط کنيد. نيمي از برنج را با سبزي پلوي تازه مخلوط کرده و کنار بگذاريد. حالا کف قالب مورد نظر را خوب چرب کنيد و ماهي ها را داخل ظرف بچينيد و مايه ي سبزي پلو را روي آن بريزيد و خوب فشار دهيد. در مرحله ي بعد مايه ي ته چين ساده را روي مايه ي ته چين سبزي بريزيد و خوب فشار دهيد. درب قالب را با فويل ببنديد و در طبقه ي اول در فر 81 درجه ي سانتيگراد به مدت يک ساعت بپزيد. سپس از قالب خارج کرده و اطراف و روي آن را با ماست چکيده تزئين کنيد و روي ماست هم زرشک بريزيد

ته چین لبو  

مواد لازم :  ماست : یک لیوان
*  تخم مرغ : 3 عدد
*  لبو : 4 الی 5 عدد بدون رگ و ریشه و پررنگ ارغوانی - رنده شده
*  آب لبو : نصف پیمانه
* روغن و کره : به میزان لازم
* زعفران دم شده
* برنج : 5 پیمانه
* فیله مرغ : به تعداد نفرات
* پیاز و پیاز داغ فراوان

طرز تهیه :   اول با کمی روغن پیاز داغ کنید و فیله مرغ و با زعفران و نمک و کمی کره بپزید .
بعد برنج را آبکش کرده ،کمی زنده تر بردارید .
بعد 3 عدد تخم مرغ کامل و یک لیوان ماست و آب غلیظ لبو و کمی روغن و نمک را با هم مخلوط کرده و کمی برنج درونش بریزید ،
بعد درون ماهیتابه روغن و کره داغ کرده و کمی از آن را باقی بگذارید و بقیه را درون لیوان نگه دارید  برای آخرکار و روی ظرف درمرحله انتهایی .
حالا یک ردیف از مایه سرخابی ( لبو رنده شده و ماست و تخم مرغ و نمک و روغن )  ته ظرف یریزید و روی آن را صاف کنید.

لبوهای پخته شده را رنده درشت کرده و یک ردیف روی برنج سرخابی ها بریزید و روی آن را صاف کنید .
و ردیف بعدی یک ردیف برنج سفید ساده برای اینکه ترکیب رنگی قشنگی را داشته باشیم .
بعد فیله های مرغ ها را با پیاز داغ و کمی آب باقیمانده مرغ ( خیلی کم حدود 4 – 5 قاشق ...به شرطی که برنج زنده باشد ) روی ظرف می ریزیم  و با پشت قاشق فشار داده و صاف می کنیم.
حالا کمی دیگر از برنجی که داشتم را زعفران زده و کمی روی ظرف می ریزیم و کمی دیگر از همان را برای تزیین نگه می داریم .
بعد باقی روغن و کره را روی آن  دایدم و درش را با کاغذ فوبل بپوشانید - ولی دو تا سوراخ کوچک دو طرفش تعبیه کنید که بخار اضافی بیرون برود و پلو با ترکیب بخار حاصل خمیر نشود .
یعد یکساعت و نیم روی شعله ملایم دم کنید .
پس از دم کشیدن برنج - شعله زیر ته چین را خاموش کرده و فویل را برداشته تا کمی برنج خنک شود و کمی بعد ماهیتابه را از بالا به پایین محکم بتکانید !! یعنی کمی تکان داده تا بفهمید که کفش کنده شده تا قالبی در بیاد یا نه .
یادتان باشد اگر تازه ته چین را خاموش کردید و نگذاشتید خنک شود ،. امکان دارد ته چین مان تهش به ظرف بچسبد و قالبی در نیاد .
و اگه فکر کردید که  ممکن است چسبیده باشد ، ته ظرف را درون آب سرد بگذارید  تا کمی بماند و بعد درون دیس گرد دمر کنید .
خنک شدن ته چین قبل از کشیدن در ظرف , کمک می کند تا قالبی در بیاد .
حالا آن را برش بزنید

ته چین گوشت  

مواد لازم :  گوشت ماهيچه: 500 گرم
پياز خرد شده: 1 عدد
رب گوجه فرنگي: 1 قاشق سوپ خوري
ادويه (نمک، فلفل و زردچوبه): 1 قاشق چاي خوري
پياز خلال شده: 2 عدد
فلفل سياه: نصف قاشق چاي خوري
گرد ليمو عماني: نصف قاشق چاي خوري
دارچين: نصف قاشق چاي خوري
نمک: 2 قاشق سوپ خوري
برنج: 3 پيمانه
رشته پلويي: 250 گرم
زعفران: 1 قاشق چاي خوري
سيب زميني حلقه شده: 1 قاشق سوپ خوري
گوجه فرنگي حلقه شده: 2 عدد
روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه :  گوشت را خرد کرده و با پياز خرد شده به همراه 6 ليوان آب با حرارت ملايم به مدت 2 الي 3 ساعت بپزيد. وقتي گوشت پخته شد؛ رب گوجه فرنگي، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه نماييد. وقتي آب گوشت کمتر از 2 ليوان شده بود؛ گوشت را از آب جدا کنيد. پياز خلال شده را در روغن سرخ کرده و گوشت پخته را به آن اضافه کنيد و کمي تفت دهيد؛ سپس ادويه فلفل سياه، گرد ليمو، دارچين و نمک را اضافه کرده و بگذاريد به مدت 7 دقيقه با حرارت ملايم تفت داده شود. در يک قابلمه مناسب به اندازه ي دو سوم ظرفيت آب بريزيد و بگذاريد به جوش آيد. 2 قاشق سوپ خوري نمک به آب بيفزاييد. وقتي آب به جوش آمد، برنج و رشته را اضافه کنيد و وقتي مغز برنج کمي نرم شد، 2 قاشق سوپ خوري روغن جهت شفاف تر شدن برنج اضافه کنيد و سپس برنج را آبکش کنيد. قابلمه اي مناسب را انتخاب کرده و در آن 2 قاشق سوپ خوري روغن و يک پيمانه آب بريزيد و بگذاريد با حرارت زياد آب روغن داغ شود. بعد از داغ شدن آب روغن، به آن نصف قاشق چاي خوري زعفران اضافه کنيد و سيب زميني حلقه شده را ته قابلمه بچينيد. يک سوم برنج با رشته آبکش شده را روي سيب زميني بريزيد و سپس گوجه فرنگي حلقه شده و گوشت تفت داده شده را روي برنج قرار دهيد و سپس بقيه ي برنج را روي آن بريزيد. قابلمه را روي حرارت ملايم بگذاريد و بعد از بخار کردن برنج ، نصف قاشق چاي خوري زعفران را با کمي آب روغن روي برنج بريزيد و بگذاريد برنج با حرارت ملايم دم بکشد. اگر دوست داريد ته چين خوب بسته شود، آن را به مدت يک ساعت و نيم روي حرارت ملايم قرار دهيد. بعد از دم کشيدن، ته چين را مي توانيد مثل کيک برگردانيد يا در ظرفي کم عمق برنج با رشته را دريک رديف، گوشت و سيب زميني را در رديف ديگر بريزيد

ته چین گوشت   ته چين گوشت گرمساري

مواد لازم :  برنج: 7 پيمانه
گوشت: 800 گرم
كشمش: 2 پيمانه
پياز داغ: يك عدد بزرگ
ادويه مخصوص پلو: 2 قاشق غذاخوري
قره قروت: مقداري
اسفناج، سيب زميني و بادنجان: به مقدار لازم
محلول زعفران: يك دوم استكان

طرز تهیه :   لو را آبكش كنيد. به گوشت خام پياز خرد شده و ادويه ها را اضافه كنيد. كمي قره قروت به گوشت بماليد. نان يا سيب زميني را كف قابلمه به عنوان ته ديگ بچينيد. مقداري از برنج آبكش شده را روي ته ديگ ريخته و روي آن را صاف كنيد. گوشت آماده شده را روي برنج قرار دهيد. شكم بادنجان خام را باز كرده و داخل آن به مقدار كافي ادويه و پياز قرار دهيد وروي گوشت خام بچينيد. بقيه برنج را هم در قابلمه ريخته و كشمش و پياز داغ آماده را گوشه برنج بگذاريد به اسفناج سماق و ادويه بزنيد و بگذاريد با حرارت كم حدود 2 تا 3 ساعت بسته به نوع گوشت آهسته دم كشيده و گوشت آن بپزد 

ته چین قارچ و بادنجان 

مواد لازم :  برنج /4 پيمانه (600 گرم)
بادمجان /500 گرم
نمك /به ميزان لازم
روغن مايع /به ميزان لازم
فيله ي مرغ خرد كرده /500 گرم
قارچ ورقه كرده /500 گرم
سيرله كرده /2حبه
زرده ي تخم مرغ /4 عدد
ماست معمولي /1 پيمانه
زعفران حل كرده ي غليظ/1 قاشق چايخوري
خلال پسته /2 قاشق سوپخوري

طرز تهیه :   برنج را مطابق دستورالعمل هاي گذشته، آبكش كنيد. پوست بادمجان را بگيريد، حلقه حلقه خرد كنيد رويش مقداري نمك بپاشيد تا مزه دار شود. پس از نيم ساعت، بادمجان ها را در روغن سرخ كنيد. سپس فيله ي مرغ را با 3 قاشق سوپخوري روغن و كمي نمك، تفت دهيد. آن گاه قارچ و سيررا بيفزائيد و مخلوط را 5 دقيقه ي ديگر تفت دهيد. اكنون در كاسه ي مناسبي، زرده هاي تخم مرغ، ماست، زعفران و كمي نمك را خوب مخلوط نمائيد، يك دوم پيمانه روغن هم بيفزائيد و برنج را با آن مخلوط كنيد. بعد كف ظرف نسوزي را چرب نمائيد. نيمي از برنج را در آن بريزيد و صاف كنيد. حالا بادمجان، مرغ و قارچ را روي برنج بگذاريد و خلال پسته بپاشيد. سپس باقيمانده ي برنج را رويش بريزيد و آن را با پشت قاشق كمي بفشاريد. بعد 3 تا 4 قاشق سوپخوري روغن روي آن بدهيد و روي ظرف را با فويل بپوشانيد. اينك ته چين را در فر (تاون) گرم شده با دماي 180 درجه ي سانتيگراد، به مدت تقريبي 1/5 ساعت بپزيد تا دم بكشد و ته ديگش طلائي رنگ شود

ته چین قره قروت و اسفناج    ته چين اسفناج و قره قروت

مواد لازم :  برنج: يک کيلوگرم
اسفناج: 500گرم ،پخته ،آب گرفته
قره قروت: 200گرم ،روشن يا قهوه اي
زرده تخم مرغ: 8عدد
ماست: 2پيمانه
محلول زعفران: 5 قاشق غذاخوري
روغن مايع: به ميزان لازم
دارچين ،نمک، فلفل سياه، ريشه ي جوز هندي: کمي
سينه مرغ: 2عدد، پخته
ماست کيسه اي: به ميزان لازم ،براي تزيين

طرز تهیه   :   برنج خيس کرده را آبکش کنيد. اسفناج را ساطوري کنيد. قره قروت را به تکه هاي متوسط خرد کنيد. از اسفناج به اندازه گردو درشت برداشته آن را کف دست پهن کرده از قره قروت يک تکه وسط آن گذاشته ببنديد.
زرده ها را با ماست ،محلول زعفران ،روغن و نمک مخلوط کرده دو سوم برنج را به آن اضافه کنيد. ته ظرف فر که بهتر است تفلون باشد چرب کنيد و يک لايه برنج زعفراني ريخته و يک رديف مرغ بچينيد و دوباره يک لايه برنج ريخته و در قسمت هاي مختلف اين لايه برنج اسفناج و قره قروت را قرار دهيد و رديف آخر يک سوم برنج باقيمانده را ريخته و به طور مورب پلوي زعفراني باقي مانده را بريزيد و روي ظرف را با فويل پوشانده و يا در قابلمه را بگذاريد و در فر با حرارت 180درجه ي سانتي گراد به مدت يک ساعت قرار دهيد تا ته ديگ ببندد و در انتها در ظرف سرو برگردانيد و با زرشک و ماست چکيده تزيين کنيد

ته چین نخود فرنگی   ته چین

مواد لازم :  برنج                           3 پیمانه

ذرت                           1 پیمانه

نخودفرنگی                 1 پیمانه

هویج خردشده            2 عدد

گوشت مرغ                250 گرم

زرشك                         2 قاشق غذاخوری

خلال بادام                   2 قاشق غذاخوری

پیاز خرد شده               2 عدد

نمك، فلفل و ادویه                به مقدار کافی

روغن                                   به مقدار لازم    

 طرز تهیه : 

پیاز را سرخ می كنیم. كمی زعفران به آن می زنیم و برنج خیس خورده را (بدون آب) به آن اضافه می كنیم.

تخم گشنیز، زردچوبه، دارچین، پودر كاری و نمک را اضافه می كنیم و كمی تفت می دهیم.

كمی روغن اضافه می کنیم. سپس هویج و نخودفرنگی و ذرت آب پز را اضافه می كنیم (در صورت دلخواه قارچ و فلفل سبز نیز می توان اضافه كرد).

سپس كمی از خلال بادام و زرشك را افزوده و 3 لیوان آب می ریزیم و می گذاریم کمی بپزد.

مرغ را نیز جداگانه با نمک و ادویه می پزیم.

بعد در یك ظرف بزرگ چرب شده، كمی زرشك و بادام ریخته و سپس لایه لایه مخلوط برنج و مرغ پخته را اضافه می كنیم.

می توانیم روی آن بادام ریخته یا با سیب زمینی رنده شده روی آن را بپوشانیم.

سپس بدون فویل (و در صورتی كه روی آن را با سیب زمینی یا بادام نپوشانده ایم با فویل) در فر 180 درجه به مدت نیم ساعت می پزیم

ته چین آلبالو    ته چین آلبالو

مواد لازم :  

- برنج    4 پیمانه

- زرده تخم‌مرغ   4 عدد

- ماست    5 قاشق سوپ‌خوری

- گوشت چرخ‌كرده  300 گرم

- پیاز    یك عدد بزرگ

- آلبالو    500 گرم

- شكر    100 گرم (بسته به ذائقه)

- كره    25 گرم

- روغن ‌مایع   به مقدار لازم

- نمك و فلفل   به مقدار لازم

- زعفران ساییده شده  یك قاشق چای‌خوری

طرز تهیه :  

1- بعد از شستن آلبالوها، هسته آنها را درآورید. سپس آلبالوها را در كاسه درداری بریزید و روی آنها شكر بپاشید و در یخچال قرار دهید.

البته توجه داشته باشید كه این كارها را یك روز قبل از درست كردن ته‌چین باید انجام دهید.

2 - برنج را بشویید و همراه با مقداری نمك، حداقل به مدت 2 ساعت خیس كنید. در این فاصله زمانی، كاسه حاوی آلبالو را از یخچال خارج كنید و در سبدی كه روی كاسه دیگری قرار گرفته است بریزید و آب حاصل را كنار بگذارید.

3 - پیاز را به صورت خلالی خرد كنید. در یك تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز خرد شده را داخل روغن سرخ كنید. پس از آن، گوشت را نیز اضافه كرده، با كمی نمك و فلفل مزه‌دار كنید. بعد از اینكه گوشت را نیز همراه با پیاز تفت دادید، نصف استكان آب داخل تابه بریزید و در آن را بگذارید تا گوشت بپزد.

نكته: شما می‌توانید مانند آلبالو پلو، گوشت چرخ‌كرده را به صورت كوفته‌های ریز درآورده، همراه با آلبالو در میان برنج بریزید.

4 - قابلمه مناسبی را تا نیمه از آب پر كنید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در آب در حال جوش بریزید و پس از نیم‌پز شدن برنج، داخل سبد آبكشی كنید.

5 - كاسه بلوری بزرگی آماده كنید و زرده‌های تخم‌مرغ را در آن بریزید. سپس 4 قاشق ماست نیز به آن اضافه كنید و توسط چنگال خوب هم بزنید.

پس از آن، محلول زعفران را نیز بیفزایید و دوباره با چنگال هم بزنید.

حالا برنج آب‌كش شده را داخل كاسه بریزید و با كمك قاشقی بزرگ به این مایه آغشته كنید. البته این كار را به آرامی انجام دهید تا برنج له نشود.

6 - تابه گرد نچسبی آماده كنید و مقداری روغن در آن ریخته، نیمی از برنج را داخل تابه بریزید. سپس آلبالوی بدون آب را روی برنج بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف كنید. حالا سطح آلبالو را با لایه‌ای از گوشت چرخ‌كرده سرخ شده، بپوشانید. در مرحله آخر، باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و دوباره با پشت قاشق صاف كنید. به این ترتیب ته‌چین برای دم‌كردن آماده است.

شما می‌توانید به جای ریختن آب روی برنج، به همان میزان از آب شیرین شده آلبالو به همراه روغن یا كره استفاده كنید.

مدت زمان لازم برای دم كشیدن ته‌چین حدود 2 ساعت است. بعد از این مدت یك سینی یا دیس گرد را روی دهانه تابه قرار دهید و آن را برگردانید

ته چین اسفناج   

مواد لازم :  

یك كیلو

برنج

500 تا 750 گرم

گوشت مغز ران بی استخوان

5/1 كیلو

اسفناج

150 گرم

روغن

2 قاشق سوپخوری

پیاز سرخ شده

یك استكان

آبلیمو یا آب نارنج

به قدرلازم

نمك و فلفل

طرز تهیه :  برنج را شسته و آن را خیس می كنیم. گوشت را چند تكه كرده و با یك قاشق سوپخوری روغن تفت داده و با 3 لیوان آب ، پیاز سرخ شده و كمی نمك می گذاریم بپزد تا به اندازه یك لیوان آب از آن باقی بماند. اسفناج را پاك كرده و می شوئیم. آن را كمی خرد كرده و در قابلمه ریخته و می گذاریم با یك فنجان آب دو سه جوش بزند. سپس آن را با 2 قاشق سوپخوری روغن كمی تفت می دهیم و به گوشت پخته شده اضافه می كنیم و ترشی و نمك و فلفل آن را میزان می كنیم. برنج را آبكش می كنیم. در قابلمه یك قاشق سوپخوری روغن ریخته و نصف برنج را در قابلمه می ریزیم. نیمی از گوشت و اسفناج را در لای برنج قرار می دهیم و بقیه برنج را روی آن ریخته و بقیه گوشت و اسفناج را روی برنج می ریزیم. شعله را ملایم كرده و می گذاریم برنج دم بكشد. در صورتی كه برنج به روغن بیشتری نیاز داشت، می توانید مقداری روغن داغ روی برنج بریزید

ته چین خرما و گردو   ته چین ماهی  

مواد لازم :

گوشت 500 گرم

  • خرما دو پیمانه
  • گردو خرد شده یک پیمانه
  • برنج هر نفر یک پیمانه
  • ماست سفت یک پیمانه
  • تخم مرغ دوتا
  • زعفران دم کرده کمی
  • دارچین و ادویه جات دلخواه
  • نمک و فلفل
  • روغن حیوانی یا کره
  • طرز تهیه : گوشت رو به صورت یخنی با پیاز داغ و کمی آب و زردچوبه و ادویه دلخواه بذارین بپزه و آبش به خوردش بره . بعد ریش ریش کنین و کنار بذارین . حالا خرما ها رو شسته و پوست کنده و هسته بگیرین و خرد کنین . برنج رو آبکش کرده و کنار بذارین . گردو ها رو خرد کنین . از ماست وتخم مرغ و کمی روغن وزعفران دم کرده و نمک ، مایه ته چین رو تهیه کنین . ماهیتابه رو داغ کنین و کمی روغن توش بریزین . کمی از برنج رو داخلش ریخته و مخلوط کنین و داخل ماهیتابه بریزین و صاف کنین . حالا از گوشت و خرما روی ته چین بچینین و گردو خرد شده بریزین و باقی برنچ رو روش بریزین و فشار بدین و روغن داغ یا کره روش بدین و بذارین مدت 45 الی 50 دقیقه دم بشه

    ته چین ماست  

    مواد  لازم:   تخم مرغ ۵ عدد

    ـ ماست چکیده ۱ پیمانه

    ـ مرغ پخته ۱ پیمانه

    ـ زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری

    ـ برنج آبکش به میزان لازم

    طرز تهیه :  زمانیکه برنج را آبکش میکنید و می خواهید هم زمان ته چین درست کنید مقداری از برنج آبکش را در مخلوطی از تخم مرغ زده شده و ماست و زعفران و مرغ پحته شده ای که آن را ریشه ریشه کرده اید بریزید. برای تهیه ته چین بایستی از قابلمه ای استفاده کنید که جداره کف آن ضخیم باشد از قابلمه نچسب وقابلمه ای که کف آن نازک است استفاده نکنید . کف قابلمه را چرب کنید و مواد آماده شده را بریزید و در کف ظرف آن را با پشت قاشق یکنواخت پهن کنید سپس برنج آبکش را بریزید و در ظرف را ببندید و روی شعله با حرارت کم بگذارید.

     ته چین گوشت و سبزیجات  

    مواد لازم :  گوشت بي استخوان: 500 گرم ، قيمه شده
    پياز درشت: يك عدد، نگيني خرد شده
    روغن مايع: يك قاشق سوپخوري
    آب جهت پخت گوشت: 2 پيمانه
    نمك و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
    كره: صد گرم
    هويج: يك پيمانه ، نگيني خرد شده
    نخود فرنگي: 150 گرم
    برنج: 3 پيمانه
    آب جهت پخت برنج: به ازاي هر پيمانه برنج يك و نيم پيمانه
    عصاره مرغ يا گوشت: 2 عدد

    طرز تهیه :  گوشت را با پياز و روغن تفت داده و نمك، فلفل و زردچوبه بزنيد. آب را اضافه كره بگذاريد تا گوشت بپزد . كره را در قابلمه مناسبي جهت پخت برنج آب كرده ، هويج و نخود فرنگي را در آن كمي تفت دهيد . برنج شسته شده و نمك و فلفل را اضافه كرده ، تفت دهيد. آب و عصاره ها را اضافه كنيد و بگذاريد بپزد تا جايي كه آب آن كشيده شود ولي آن را دم نكنيد. گوشت پخته را كف قالب گرد ساده و ديواره بلند و يا ماهي تابه تفلون چرب شده بچينيد و برنج آماده را داخل آن بريزيد ، كاملا فشار دهيد و آب گوشت را روي برنج بدهيد. روي برنج را با كاغذ روغني خيس كرده بپوشانيد و چند حفره روي آن ايجاد كنيد. و در فر گرم شده با 350 درجه فارنهايت و يا 180 درجه سانتي گراد روي پنجره ي وسط فر به مدت 45 دقيقه قرار دهيد. سپس از فر خارج كرده و پس از كمي خنك شدن در ظرف مورد نظر برگردانيد

    ته چین رشته پلوئی   

    مواد لازم :

  • مرغ پخته‌شده و برنج از هر کدام دو پيمانه
  • هويج 150 گرم
  • تخم‌مرغ چهار عدد
  • زعفران و روغن به ميزان لازم
  • رشته پلويي يك پيمانه
  • ماست سه پيمانه
  • نمك و ادويه به ميزان لازم
  • طرز تهیه :  ماست، تخم‌مرغ، زعفران، نمك، مرغ پخته‌شده و ادويه را درون ظرفي با هم مخلوط كنيد. هويج را نيز خلال كرده و داخل آن بريزيد. سپس برنج را داخل آب در حال جوش ريخته و پنج دقيقه بعد رشته پلويي را به آن اضافه كرده و وقتي زمان آبكش‌كردن آن رسيد آبكش كرده و داخل مايه بريزيد. در تابه‌اي روغن ريخته مواد را به آن اضافه و سطح آن را هموار كنيد و در ظرف را بگذاريد تا با حرارت كم به مدت 30 دقيقه آماده شود

     ته چين اسفناج و پيازچه     ته چين اسفناج و پيازچه
    مواد لازم :   مواد لازم براي 3 تا 4 نفر:
    برنج: 450 تا 500 گرم
    ماست شيرين: 2 ليوان 500 ميلي ليتر
    زعفران آب کرده: به ميزان لازم
    سينه يک مرغ کامل
    اسفناج پخته شده: 2 ليوان
    فلفل دلمه اي يا کبابي: 3 قاشق غذاخوري خرده شده
    ساقه سبز پيازچه خرد شده: يک ليوان

    طرز تهیه :  براي آماده کردن اين ته چين از قالب آفتاب گردان استفاده کرده ام که فکر مي کنم طرفداران زيادي در بين علاقه مندان آشپزي دارد. براي اين کارابتدا سينه هاي مرغ را به صورت تکه هايي حدوداً 2x3 سانتي متر خرد کرده، ساقه هاي پيازچه را حلقه حلقه وفلفل دلمه اي را ريز خرد مي کنيم. داخل ماهي تابه اي که نسبتاً گود باشد کمي روغن مايع ريخته، پيازچه و فلفل را به آن اضافه مي کنيم کمي که تفت خوردند تکه هاي مرغ را داخل ماهي تابه ريخته و با حرارت زياد سرخ مي کنيم. وقتي مرغ ها سرخ شدند اسفناج پخته را به آن اضافه کرده و تمام مواد را با هم تفت مي دهيم تا عطر خوشي از آن متصاعد شود. سپس برنج را به صورت آبکش جوشانده و به آن به مقدار مورد نياز نمک اضافه مي کنيم. برنج را آبکش کرده، سپس ماست، روغن مايع و زعفران آب کرده و مقداري نمک را با هم مخلوط کرده، کل برنج را در آن مي ريزيم و خوب به هم مي زنيم تا تمام برنج آغشته به مواد ماست شود. نيمي از برنج را کف قالب پهن کرده مواد اسفناج و مرغ را روي برنج پهن کرده، بقيه برنج را روي آن ريخته و صاف مي کنيم. دراين مرحله بايد دقت کنيم توسط يک ليسک يا کفگير بزرگ برنج را کاملاً در قالب فشرده کنيم. در قالب را با يک فويل ضخيم پوشانده و حدوداً به مدت يک ونيم تا دو ساعت در فر 180 درجه سانتي گراد طبقه وسط مي پزيم. اگر قالب سيليکون بود حدوداً 2 ساعت زمان مي برد ودر قالب هاي فلزي مثل تفلون خيلي زودتر ته ديگ برشته اي به ما خواهد داد. پس از خارج کردن از فرداخل ديس مورد نظر برگردانده روي ته چين و اطراف آن را با زرشک تزئين مي کنيم

    ته چین میگو   

    مواد لازم :

    ميگو                                                1كيلو

    برنج                                                 1كيلو

    سيب زميني                                     5عددمتوسط

    گوجه فرنگي                                     2عددسفت وقرمز

    شويد,گردليمو,روغن وپياز                    به مقدار لازم

     ادويه , نمك                                     به مقدار لازم

    طرز تهیه :    ميگوها را تميز کرده ،شسته و می جوشانيم آنها را كناري گذاشته , سيب زميني ها را خرد كرده ،سرخ مي كنيم  سپس پياز وگوجه فرنگي را سرخ کرده وميگوها را همراه با ادويه ,گردليمو,نمك وشويد به آن مي افزاييم , بعد از اينكه خوب سرخ شدند سيب زميني سرخ شده را به آن افزوده وهمه مواد را در وسط برنجی كه قبلاً آماده وآبكش كرده ايم ريخته وبرنج را دم مي دهيم .اكنون غذا حاضر است

     ته چین ماهی  

    مواد لازم :  

    ماهی حلوا یا شوریده            1 عدد

    نمک                                     1 قاشق چای‌خوری + 2 قاشق غذاخوری

    زردچوبه                                 نصف قاشق چای‌خوری

    روغن                                    2 قاشق غذاخوری

    گرد لیمو‌عمانی                     1 قاشق چای‌خوری

    فلفل قرمز                             نصف قاشق چای‌خوری

    فلفل سیاه                            نصف قاشق چای‌خوری

    پیاز خرد شده                        3 عدد

    سیر کوبیده                           2 قاشق چای‌خوری

    گشنیز                                  یک چهارم پیمانه

    برنج                                      3 پیمانه

    آب                                        5 پیمانه

    طرز تهیه :   قسمت سر ماهی را جدا کرده و شکافی در قسمت شکم بدهید و محتویاتش را کاملاً خالی کنید. ماهی پاک کرده را با آب سرد بشویید و بعد از شستن، مقداری نمک روی آن بپاشید.

    * یک ساعت بعد مجدداً آن را شسته، خشک کرده و مقداری زردچوبه روی آن بپاشید و دو طرف آن را در روغن سرخ کنید به طوری که کاملاً طلایی شود.

    * گرد لیمو، فلفل قرمز، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید.

    * پیاز داغ و سایر مخلفات را داخل شکم ماهی بریزید.

    * برنج را آبکش کنید.

    * در قابلمه‌ای مناسب مقداری روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن، ماهی را درسته ته قابلمه قرار دهید و برنج آب کشی شده را روی ماهی بریزید و به مدت یک ساعت و نیم روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.

    * در صورت نچسب بودن قابلمه می‌توانید ته چین را درسته برگردانید. ولی اگر قابلمه نچسب نبود، هنگام کشیدن غذا، پلو را در دیسی جداگانه و ماهی شکم پر را نیز در دیسی دیگر بکشید. این غذا مخصوص کشورهای حوزه خلیج فارس است 

     سمبوسه 

    مواد لازم:  سینه مرخ یک عدد

    سیب زمینی ۲ عدد متوسط

    روغن مایع ۳۰ گرم

    هویج ۳ عدد

    فلفل دلمه -نخود فرنگی- کنسرو ذرت به دلخواه هرچقدر دلتون خواست

    نان لواش نازک به میزان لازم

    سبزی معطر ۳ قاشق غذاخوری

    نمک -فلفل -اویه دلخواه

    پنیر پیتزا به دلخواه (اگه مشکل کالری ندارید)

    پیاز ۲ عدد متوسط

    جو پرک ۱۰۰ کرم

    شیر کم چرب یک لیوان

    طرز تهیه :    اول مرغ و هویج و جو رو میزاریم توی قابلمه وروش آب میریزیم پیازهارو هم روش خلال می کنیم و نمک و ادویه می زنیم و البته سیب زمینی های پوست گرفته شده رو هم به مواد اضافه می کنیم تا خوب با هم بپزن . وقتی خوب مواد با هم پخته شدن مرغ و سیب زمینی رو جدا می کنیم و کمی از هویج ها رو. بعد جدا جدا سیب زمینی و گوشت سینه مرغ و هویج ها رو تو غذا ساز ریز می کنیم . با دست هم میشه این کارو کرد.

    حالا اگه دلتون می خواد غذاتون خیلی رژیمی باشه دیگه نمی خواد مواد رو تفت بدید ولی من با یه قاشق روغن این کارو کردم .

    یعنی یه دونه پیازرو ریز کردم وبا یه قاشق روغن تفت دادم بعدم گوشت مرغ و سیب زمینی و هویج و نخود فرنگی و ذرت وفلفل دلمه ریز شده و سبزیجات معطر رو هم بهش اضافه کردم و تفت دادم .نمک و ادویه والبته زرد چوبه هم زدم .

    این مواد که آماده شد نون لواش رو به صورت مستطیل می بریم و با یه برس کمی اونو چرب می کنیم خیلی کم............میشه این کار رو هم نکرد .

    از مواد وسطش می زاریم و کمی هم پنیر پیتزا و اونو لوله می کنیم و تو سینی فر می چینیم . سعی کنید از نون های نازک استفاده کنید. من اینجا از یه نوع نون محلی که بهش نون تیری می گیم استفاده کردم این نون خیلی خیلی نازکه و وزن یه دون کامل اون که به قطر ۳۰ سانت هست حدودای ۶۰ گرمه یعنی برابر با دوواحد نون . وزن هر برش نون من ۸ تا ۱۰ گرم بود برابر با ۲۰ تا ۲۵ کالری.

    وقتی لقمه ها آماده شد با برس روی اونها رو کمی چرب کنید .البته لازمه که کمی هم کف سینی چرب بشه .

    بعد تو دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یعنی زمانی که زیر رو روی اون کاملا طلایی بشه توی فر می پزیم

    ظرف سوپ رو توی آبکش بریزید تا موادش کاملا جدا بشه بعد مواد رو توی میکسر بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست بشن .بعدش دوباره همراه با آبش به قابلمه برگردونید .این سوپ غلظ و لعاب دارهست کمی که احساس کردید سوپ سفت تر شد شیر رو بهش اضافه کنید و وقتی به حد جوش رسید خاموشش کنید. نمک و فلفلش رو اندازه کنید و کمی آب لیموی تازه خوشمزه ترش می کنه وقتی که توی ظرف سرو کردید با سبزی معطر تزیینش کنید .میشه از سبزی ها در حین پخت هم استفاده کرد

     

     

      نوشته شده در  شنبه سوم دی 1390ساعت 14:46  توسط   | 
    تصاویر زیباسازی نایت اسکین
    Flag Web -->
    کد جمله تصادفی

    فال حافظ


     
      POWERED BY BLOGFA.COM